Let’s Sing A Song

Korkeasaaren teatteri rehearsing 2014-2015

Nyt enemmän asiaa jokapäiväisestä elämästäni. Yksi intohimoni kohde on teatteri ja yksi teatteri, jossa olen toiminut vuodesta 2007 asti, on Korkeasaaren teatteri. Huomenna lauantaina meillä on pieni laulukeikka ruokapalkalla, jossa laulamme muutaman biisin menneistä näytelmistä. Yksi biisi jonka laulamme on Hevonen, jonka ehdimme esittää vuosi sitten Kiinalaisena uutenavuotena miljoonayleisölle Helsingin lasipalatsinaukiolla. Show myös kuvattiin Kiinan televisiolle.

P.S. Huomaa, että ohjaajamme Lasse Turunen (kitarahemmo) ja laulugurumme Henna Helasvuo (pianon takana) ovat Pihka ja Myrsky bändin keulakuvat ja he kisaavat tämän vuoden UMK:ssa. Muistakaa äänestää!

Now more about my daily life. One of my passion is theatre and one theatre I’ve been part of since 2007 is Korkeasaaren teatteri. Tomorrow on Saturday we have a small singing gig where we sing couple of songs from our past plays. One of the songs we’ll sing is Hevonen (Horse) which we performed a year ago in the Lasipalatsi square during the Chinese New Year for a huge crowd. It was even filmed to Chinese Television.

P.S. Our director Lasse Turunen (guy with the guitar) and our singing guru Henna Helasvuo (behind the piano) are the leading singers of the band Pihka ja Myrsky which competes in this years UMK Song Contest. The winner of the contest represents Finland in the Eurovision Song Contest. So remember to vote Pihka ja Myrsky!

Taru sormusten herrasta - Lord Of The RingsMuistan, että lukiossa kun kerroin etten ole lukenut Tolkienin Taru sormusten herraa – vaikka muuten olen aina lukenut paljon – luokkakaverini pyörittivät silmiään. Sitten tulivat yksi kerrallaan upeat elokuvat. Nautin niistä suunnattomasti, enkä halunnut pilata elokuvakokemusta lukemalla kirjaa enkä pilata lukukokemusta muistamalla elokuvat kuva kuvalta. Tovi sitten kun yksi päivä etsin jotain rentouttavaa luettavaa kotoa, kirjojen kirja putkahti esiin poikaystäväni kirjahyllystä. Aika oli kypsä Frodon, Samin, Samoojan ja Gandalfin seikkailuihin. Sain kirjan eilen illalla päätökseen ja tuntuu kuin olisin käynyt pitkällä matkalla. Parhautta.

I remember when I was in high school and said that I haven’t read Lord of the Rings by Tolkien – even though I’ve always read quite a lot – my classmates rolled their eyes. Then the fabulous movies came out one by one. I enjoyed them so much I didn’t want to ruin the movie experience by reading the books or spoil the reading experience by remembering the movies way too well. A while ago one day I was trying to find something relaxing to read from home the book of the books emerged from my boyfriend’s bookshelf. Now the time was right for the adventures of Frodo, Sam, Aragorn and Gandalf. I finished the book last night and I have feeling like I would have been on a long journey. Best thing ever.
Portrait sketches by Elli Maanpää 2015Toki olen myös piirrellyt. Yritän hahmottaa kasvojen symmetrian niin, että ihan vaan rennosti luonnostelemalla löytyisi piirtämäni henkilön ominaispiirteet. Yllä näette vasemmalla aamupala-elämän-toverini ja oikealla näyttelijä Scarlett Johanssonin. Alla vielä yksi vakava omakuva.

Of course I’ve also been sketching. I’ve been trying to figure out the symmetry of the human face so that I could just loosely doodle the recognizable features. Above in left you see my breakfast-life-partner and on the right the actress Scarlett Johansson. Below is one serious selfie.Elli Maanpää self-portrait 2015Ei muuta tällä kertaa. Mitä mainiointa viikonloppua!

That’s it folks. Have a mesmerizing weekend!

Advertisements

Thanks for reading! So what say you?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s