Elli Maanpää

Visual Artist

Exhibition P-Galleria Elli Maanpää 2022

Taidenäyttely: P-galleria – Elossa / Eloisa

Exhibition

ELLI MAANPÄÄ
ELOSSA / ELOISA

1.-24.4.2022
⫸ P-galleria, Yrjönkatu 3, Pori

Oi, julkea kesä.
Vielä olet elossa
väri eloisa.

Maalaan värikkäitä figuratiivisia maalauksia, joissa rehevä luonto ja sen olennot kietoutuvat yhteen. Teoksia, joissa ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä.

Työskentelen akryylimaaleilla. Käytän maalauksissani kuutta väriä luodakseni rikkaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Toisinaan maalaan maalauspohjien sijaan kierrätetyille esineille. Kun elementit ovat tuttuja, mutta yhteydet uusia repeää arkeen uusien mahdollisuuksien railoja.

Teoksissani sekoittuu feminiinen aistillisuus sekä leikkimielisyys.

Näyttely avoinna ke-pe 12-18, la-su 12-16. Avajaiset 1.4.2022. Tervetuloa!

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

MEDIATIEDOTE: Elli Maanpää

MAALATTU KESÄ

Huhtikuussa P-gallerian seinät täyttyvät kesäisestä energiasta. Elli Maanpää ottaa tilan haltuun taidenäyttelyllään ELOSSA/ELOISA. Maanpään figuratiivisissa akryylimaalauksissa rehevä kasvillisuus ja olennot kietoutuvat yhteen. Ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä. Ihminen on itse luonto, jossa eheytyä. 

Maanpää maalaa kuudella värillä joita yhdistämällä hän luo runsaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Tavallisten maalauspohjien lisäksi hän maalaa kierrätetyille esineille. P-gallerian näyttelyssä on esillä Kokemäeltä apen äidin jäämistöstä löytynyt matkalaukku. Teos edustaa kaukokaipuuta, mutta myös sitä, kuinka luontoäiti kiittää kun lentomatkailu on jäänyt pandemian takia vähemmälle. 

Elli Maanpää (s.1985 Turku) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteen laitoksen edesmenneestä Porin yksiköstä. Hänellä on alempi korkeakoulututkinto animaatiosta ja vaatesuunnittelusta. Maanpää on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja ottanut osaa kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin. Vuonna 2020 hänet valittiin yhdeksi kuudesta ”tulevaisuuden taiteilijasta” HELENE20 – taideprojektiin. Teokset huutokaupattiin Hagelstam & Co:ssa. Lisäksi Maanpää on mm. ohjannut animoituja lyhytelokuvia ja julkaissut lastenkirjan Varis, joka halusi olla satakieli. Maanpää asuu ja työskentelee Helsingissä ateljeessaan Etu-Töölössä, jossa hänellä on oma ikkunagalleria Elli. 

Elossa/Eloisa on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Porissa.

Mediatunti P-gallerialla to 31.3. klo 13-14. / Avajaiset pe 1.4. klo 18-20. Tervetuloa!

ELOSSA/ELOISA 

Oi, julkea kesä. / Vielä olet elossa / väri eloisa.

1.4.-24.4.2022 / P-Galleria, Yrjönkatu 3, Pori