Elli Maanpää

Visual Artist

Lehdistötiedote: Elli Maanpää kuvataiteilija - visual artist

Lehdistötiedote: Insinöörien tyttärestä omaehtoiseksi taiteilijaksi

Blog

Elli Maanpää on hymyilevä kulttuurivaikuttaja. Hän on monipuolinen kuvataiteilija. Tunnettu värikkäistä figuratiivisista maalauksistaan, animaatiolyhytelokuvistaan ja lastenkirjastaan Varis, joka halusi olla satakieli. Taiteen tekemisen lisäksi hän jakaa omaa osaamistaan avokätisesti sosiaalisessa mediassa.

Maanpää on valmistunut taiteen maisteriksi visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta (nykyinen ViCCA) Aalto-yliopiston taiteen laitokselta. Lisäksi hänellä on alempi korkeakoulututkinto vaatesuunnittelusta Taideteollisesta korkeakoulusta ja animaatiosta Turun Taideakatemiasta. Kaikki kouluja, joihin on tiukka seula. 

”Suomessa on varmasti monta ammattitaiteilijaa, jotka toimivat useammalla alalla. Välillä tuntuu, ettei taiteen kentältä löydy valmista ammattiyhteisöä itselle. Olen oppinut, että tärkein yhteisö on se, jonka luon itse ympärilleni.”

Maanpää toteaa. ”Sosiaalisesta mediasta ollaan montaa mieltä, mutta se on mainio työkalu muiden työkalujen joukossa. Sosiaalisen median avulla saan taidettani näkyviin ja interaktiivisen yhteyden ihmisiin, joita teokseni inspiroivat.” Maanpää painottaa esimerkiksi vertaistuen voimaa. “Monet energiaa vievät tunteet, joita on saattanut ennen hävetä menettävät voimaansa kun ymmärtää, että kaikki käyvät läpi samoja asioita. Samoin ystävien onnistuminen ilahduttaa yhtälailla, kuin omat onnistumiset. Jee: hän myi taulun. Jee: hän sai kustannussopimuksen. Jee: hän sai apurahaa.” Maanpää iloitsee.

Elli Maanpää muutti vuoden vaihteessa uuteen ateljeeseen liikehuoneistoon Etu-Töölöön (Mechelininkatu 13). Samalla avautui Ikkunagalleria Elli. ”Ripustan ikkunaan kahden kuukauden väliin uuden näyttelyn. On inspiroivaa suunnitella näitä pieniä näyttelykokonaisuuksia. Seuraava näyttelyni osuu naistenpäivän tienoille, joten luvassa on naisasiaa.” Elli lupaa. Maanpää pitää tilassaan myös avoimien ovien -päiviä. ”Tervetuloa moikkaamaan työhuoneelleni maaliskuussa torstaisin klo 12-18. Huhtikuussa olen näyttelyä pitämässä Porissa. Mutta toukokuussa avoimet ovet jatkuvat torstaisin.” Ikkunagallerian näyttely on nähtävissä vuorokauden ympäri. 

”Jos ei mahdu vanhoihin malleihin on luotava uusia. Oltava oma mallinsa.”

Maanpää naurahtaa. 

  • Lehdistötiedote: Elli Maanpää – Julkaisuvapaa heti.