Elli Maanpää

Animated Painter

Koko Suomen Joulukalenteri

Blog
Happening
Joulukuun ensimmäisenä päivänä niitä alkoi ilmestyä, pieniä joulutervehdyksiä bussipysäkeille, ilmoitustauluille ja puiden oksille ympäri Suomen. Läpinäkyviin pussukoihin huolella pakattuja kortteja, koristeita tai pieniä taideteoksia. Kaikissa mukana kehotus ottaa joulutervehdys mukaan, sekä toivomus, että se tuottaa löytäjälleen iloa.

Ilmiön takana on tamperelainen kuvataiteilija Giannetta Porta, joka halusi tuoda iloa keskitalven pimeyteen. Sympaattisista ja värikylläisistä eläinhahmoistaan tunnettu Porta organisoi Instagramissa joulukalenterihaasteen. Siihen lähti mukaan yli kaksikymmentä innokasta luovan alan ammattilaista ja harrastajaa ympäri Suomen. Onpa mukana yksi kokonainen koululuokkakin.

“Joulukalenteri on ihana tapa piristää jonkun päivää”

Giannetta Porta -joulukalenterihaasteen äiti, 2020. Kuvaaja: Sami Raiskio

Giannetta Porta -joulukalenterihaasteen äiti, 2020. Kuvaaja: Sami Raiskio

Olen aiemmin toteuttanut vastaavan joulukalenterin yksin, mutta tällä kertaa halusin tehdä sen hiukan isommin. Toiveita tällaiselle yhteisölliselle kalenterille on tullut ympäri maata ja siksi etsin porukan toteuttamaan sitä. Joulukalenteri on ihana tapa piristää jonkun päivää, päästä jakamaan omaa juttuaan ja samalla muistuttaa, ettei kukaan ole täällä yksin,” Giannetta Porta sanoo.

Joulukalenterihaaste kestää aattoon asti. Tervehdyksiä löytyy Tampereen lisäksi ainakin Helsingistä, Turusta, Seinäjoelta, Lempäälästä, Lahdesta, Järvenpäästä, Hyvinkäältä, Jyväskylästä, Oulusta, Espoosta, Lappeenrannasta, Ulvilasta ja Mikkelistä.

Joulukalenterihaasteeseen pääsee tutustumaan Instagramissa @olipahantaasgigi sekä #giginjoulukalenterihaaste

1. luukku: Koko Suomen joulukalenteri, Elli Maanpää 2020

1. luukku: Koko Suomen joulukalenteri, Elli Maanpää 2020

Minun – Elli Maanpää – ateljeeltani yllätysluukkuihin matkaa luonnoksia ja taidekortteja. Joulukuun 13. päivään saakka toimin Helsingissä (lähinnä Etelä-Helsingissä) ja siitä eteenpäin Ulvila-Pori akselilla. Julkaisen päivittäin luukun sisällön ja tarkan sijainnin Instagramissa ja facebookissa @ellimaanpaa.

Tervetuloa jouluiseen aarteen metsästykseen!