Elli Maanpää

Visual Artist

Elli Maanpää Art Kesä Top 3: Kuoseja, kieliä ja lomailua.

Kesän TOP 3

Blog

Kesän TOP 3 kuuluu: Kuosien ihmeellinen maailma, kielikylpy ja lomailua.

Vaikka viime viikolla tuli sairastettua Korona, niin se ei pääse kesän huippusijoille. Ei lähellekään. Oikeastaan se pitää jumbosijaa. Vaikka kiitollinen olen siitä, että itsellä tauti oli lievä ja mitään upeaa ei tarvinnut peruuttaa sairastumisen takia. Syntymäpäivä meni kyllä vähän säästöliekillä. Itseni lisäksi avopuolisoni ja appeni olivat silloin toipilaita. Oh well. Kaikki voimme jo paremmin.

Vasemmalla: Yksityiskohta maalauksesta "Hyppy". Oikealla: Maalauksesta inspiroitunut kuosi "Pulahdus". Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Yksityiskohta maalauksesta “Hyppy”. Oikealla: Maalauksesta inspiroitunut kuosi “Pulahdus”. Kuvat: Elli Maanpää

KUOSIEN IHMEELLINEN MAAILMA

Minä rakastan kuoseja. Vaikka tämä ei ole uusi uutinen – olen tehnyt kuosisuunnittelusta mm tutoriaaleja YouTubeen – niin tänä kesänä kuosini ottivat aimo harppauksen kohti maailman valloitusta.

Olen kiitollinen Kuvittajat ry:lle, joka näki kuoseissani potentiaalia. Raati myönsi minulle kuukauden apurahan kuosisuunnitteluun ja -portfolion kasaamiseen. Lisäksi sain henkilökohtaista liiketoimintasparrausta Heikki Laaniselta, joka kannusti rohkeasti eteenpäin. Arvostan.

Työskentelyrauhan avulla löysin vihdoin sen punaisen langan: Miltä “Elli Maanpää -kuosin” kuuluu näyttää. Olen etsinyt tapaa saada maalaukseni ja kuosini toimimaan yhdessä.

Maalauksissa pidän akryylimaalien rouheudesta ja yllättävistä muodoista. Kuoseissa vektoreiden linjakkuudesta. Piirtämällä maalauksen motiiveja vektorikuviksi mahdollistan sen, että samaa kuosia voi käyttää eri kokoisena vaikka lentokoneen ja tulitikkuaskin kyljessä. Uutukaiseen kuosiportfoliooni voi tutustua täällä. Lisää kuoseja tuloillaan.

Vasemmalla: Valokuva Tukholman Gamla stan:sta. Oikealla: Duolingo -näkymä. Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Valokuva Tukholman Gamla stan:sta. Oikealla: Duolingo -näkymä. Kuvat: Elli Maanpää

KIELIKYLPY

Hurahdin tänä kesänä kielten oppimiseen. Duolingo – on kännykkään ladattava sovellus, jonka avulla voi opetella eri kieliä. En ole koskaan jäänyt yhtä pahaan koukkuun kännykkäpeliin, kuin nyt Duolingoon. Huom! Minulla on sovelluksen ilmaisversio.

Aloitin ruotsin kielen kertauksella, sillä teimme heinäkuussa päivän reissun Tukholmaan. Aamukahvin tilaus sujui (miltei) sujuvalla ruotsin kielellä.

Reissun jälkeen siirsin oppimistavoitteeni ranskan ja japanin (!) kieleen. Asuin 2006 kesän Pariisissa. Päätin, että vielä joku päivä ymmärrän mitä petangueta pelaavat papparaiset rupattelevat keskenään. Japanin -kielen lisäsin ruokalistalleni, sillä olemme lähdössä Japaniin syksyllä 2023. Jos (ja kun) tähdet ovat oikeassa asemassa pidän siellä taidenäyttelyn.

27 kielten oppimispäivää takana. Muutamankin minuutin päivittäisellä treenillä kielitaito kehittyy enemmän, kuin jos ei treenaisi ollenkaan. Suosittelen.

Vasemmalla: Cocco ja perhe pihakahveilla. Oikealla: Punahattuinen herra kirpputorilta. Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Cocco ja perhe pihakahveilla. Oikealla: Punahattuinen herra kirpputorilta. Kuvat: Elli Maanpää

LOMA

Olen itsestäni ylpeä, kuinka hyvin onnistuin lomailemaan heinäkuun – mitä nyt aloin opiskelemaan kahta haastavaa kieltä. Se ei ole meille suoritusorientoituneille Maanpään perheenjäsenille helppoa. Lähinnä nukuin, söin, uin, saunoin, kiersin kirpputoreja ja luin. Vietin laatuaikaa perheeni kanssa.

Kyllä loma – jopa pieni pitkästyminen – tekee välillä hyvää. Saa etäisyyttä omiin projekteihin. Vähän matkan päästä on helpompi määritellä, mikä on oikeasti tärkeää ja innostavaa. Nyt olen 100% valmis syksyn seikkailuihin. Olen kiitollinen siitä, että minusta on hauska palata töihin. Upottaa pensselit maaliin ja sutia menemään. Seuraava taidenäyttely aukeaa alle kuukauden päästä Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Lapualla.

Elli Maanpää Art Kesä Top 3: Kuoseja, kieliä ja lomailua.

Elli Maanpää Art Kesä Top 3: Kuoseja, kieliä ja lomailua.