Elli Maanpää

Visual Artist

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic

Juhannustaika

Blog
Juhannustaika on paikallaan maagisena keskikesän yöttömänä yönä. Taikojen nimissä voi kieriä alasti pellolla ja asetella kukkasia tyynyn alle. Mutta olisiko aika tuunata taikoja vähän modernimmiksi?

Romantiikka ja rakkaus on ihania asioita. Silti kesäyönä minua ei kiinnosta tulevan aviomieheni näkeminen unissani. Näen rakkaan avopuolisoni kasvot ihan vain kääntämällä kylkeä (onnekas kun olen).

Ehkä juhannusyön taikuuden voi valjastaa myös muunlaisten unelmien airueeksi? Annetaan jokaisen itse valita mistä unelmoi: aviomiehestä/naisesta, tukusta rahaa vai ullakkoasunnosta Eirassa. Joten kehitin uuden juhannustaianTässä on kaksi vaihetta.

Juhannustaika: Yötön yö. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Yötön yö. Animaatio: Elli Maanpää

VAIHE 1│Puhdistautuminen

Mene suihkuun, uimaan tai saunaan.

Kun olet virtaavan veden ympäröimä (esim suihku, aalloissa tai valutat sangosta kauhalla vettä) sano mielessäsi:

”Annan anteeksi itselleni. Olen juuri siellä missä pitää. Annan anteeksi itselleni. Olen täydellinen juuri näin kuin olen. Annan anteeksi itselleni. Ansaitsen kaiken hyvän, jota minulla jo on ja joka on matkalla luokseni.”

Juhannustaika: Puhdistaudu. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Puhdistaudu. Animaatio: Elli Maanpää

VAIHE 2│Juhannusyön taika

Ota pala paperia. Piirrä siihen kolme kukkasta.

Jokainen kukkanen edustaa yhtä toivetta.

Kirjoita toiveesi kukkasen kohdalle.

Suosittelen kirjoittamaan pelkän “työpaikan” sijaan esimerkiksi ”Hyväpalkkainen nelipäiväinen työ, jossa viihdyn, minun ammattitaitoani arvostetaan ja koen olevani avuksi.” Tämä on sinun toiveesi, joten ole niin tarkka kuin sinulle sopii.

Toiveesi ovat pizzaravintolan Fantasia -pizza. Et tilaa pelkkää pizzaa, vaan tilaat pizzan niillä täytteillä ja pohjalla kun juuri sinä haluat.

Juhannustaika: Piirrä kukkanen. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Piirrä kukkanen. Animaatio: Elli Maanpää

Tärkeintä on, että toive tuntuu kauttaaltaan hyvältä.

Vinkki: Suosittelen välttämään ”ei” toiveita. Silloin käy niin kuin dieetissä, jossa kieltää asioita. Kielto saa ajattelemaan kyseistä asiaa entistä enemmän. Kirjoita toiveisiin VAIN asioita joita haluat niin paljon, että varpaat kipristelevät mielihyvästä.

Juuri kun olet menossa nukkumaan ota paperi esiin. Lue toiveesi ääneen tai äänettömästi.

Voit sulkea silmäsi ja matkata mielikuvituksen avulla hetkeen kun toive on toteutunut. Makustele kaikkia tuntemuksia, joita toiveiden toteutuminen herättävät sinussa. Kiitollisuutta? Iloa? Innostusta? Kenelle haluat kertoa ensimmäisenä kun toiveesi on toteutunut: kuvittele mielessäsi tuo puhelu tai sanankäänteet, joita käytät viestissä. Nauti tästä hetkestä.

Taittele paperi tyynyn alle.

Juhannustaika: Nuku hyvin. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Nuku hyvin. Animaatio: Elli Maanpää

Aamulla kun heräät, ota ensimmäisenä paperi tyynyn alta. Huom! Tee tämä ennen hampaiden pesua tai kännykän avaamista. Toista iltainen mielikuvamatka. Lisää yksityiskohtia, jos tuntuu siltä.

Taittele paperi kämmenien väliin. Sano kiitos, kuin toiveet olisi jo toteutunut. Tai kiitä tämän hetken hyvästä olosta, jota unelmointi aiheutti.

Jatka päivääsi normaaliin tapaan.

Huom! Harjoitusta ei tarvitse toistaa. Eihän pizzaakaan tarvitse tilata kuin kerran. Sen jälkeen luottaa, että pizza on tulossa pöytään tilattuine täytteineen. Mutta toiveita saa kyllä makustella mielessään niin usein kuin haluaa, jos se saa hyvälle mielelle.

Jos haluat, laita paperi jonnekin talteen. On hauska löytää se myöhemmin, kun toiveet on jo toteutunut.

LOPUKSI

Jos luit nämä Juhannustaian ohjeet vasta juhannuksen jälkeen niin voit todellakin taikoa myös myöhempänä maagisena yönä. Onhan kesäyöt taikuutta pullollaan Juhannuksen jälkeenkin.

Ihanaa Jussia kaunokaiset ja komistukset! 

Juhannustaika: Tilaa pizza. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Tilaa pizza. Animaatio: Elli Maanpää

Shortly in English:

MIDSUMMER MAGIC

In Finland we celebrate Juhannus (Eng. Midsummer) on the 25th of June. Traditionally the nigh between the Midsummer Eve and Midsummer is considered to be magical. It is the night without a night as the sun does not set. The old spells were targeted to women and included seeing your future husband in your dreams. But since that’s not what I’m dreaming – luckily I can see my spouse while I’m awake – I decided to create a new modernised Midsummer spell.

1st  CLEANSING

Go to shower, to swim or sauna. When you’re surrounded by flowing water say to yourself: “I forgive myself. I’m right where I need to be. I forgive myself. I am perfect as I am. I forgive myself. I deserve all the good that I have and what’s coming my way.”

2nd  MIDSUMMER SPELL

Draw 3 flowers on a piece of paper. Next to each flower write down one wish. Be as specific as it feels good to you. Read the wishes out loud or in your mind just before you’re falling asleep. Read them again next morning right after you’ve woken. In the end say thank you as the wishes have already come true.

That’s it. Wishing upon Midsummer magic is like ordering a pizza. You can trust that it’s on its way.

Happy Midsummer!

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic