Elli Maanpää

Visual Artist

Ikkunagalleristin paljastuksia

Blog
YouTube
Ikkunagalleristin paljastuksia. Minulla on nyt ollut uusi unelmieni monitoimityöhuone Etu-Töölössä Helsingissä puolisen vuotta.

Liiketila on sekä maalausateljeeni että ikkunagalleria: Ikkunagalleria Elli. Puolessa vuodessa olen ehtinyt pitää kolme ikkunanäyttelyä: Lukijat, Naisen markka ja Kesäkonsertti. Neljännen ripustan kesäkuun viimeisellä viikolla. Muuten: Tervetuloa torstaina 30.6. klo 12-18 “Nokoset piknikillä” näyttelyn avajaisiin ja kesäjuhliin.

Vasemmalla: Tyytyväinen taiteilija ripustuksen jälkeen. Oikealla: Kesäkonsertti Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Tyytyväinen taiteilija ripustuksen jälkeen. Oikealla: Kesäkonsertti Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Puolessa vuodessa olen oppinut:

A) Että kahden kuukauden näyttelyajanjakso on täydellinen.

Suunnittelussa, näyttelytiedotteessa ja ripustamisessa menee aina muutama päivä työaikaa. Tiuhempi tahti veisi liikaa energiaa tärkeimmältä: luomiselta itseltään. Toisaalta kaksi kuukautta menee sen verran nopeaa, että on helppo muistaa edelliskerralta to-do-lista.

Aika on riittävän pitkä, että halukkaat ehtivät nähdä näyttelyn. Toisaalta teoksia näyttelyistä ostaneiden ei ole tarvinnut odottaa toimitusta liian pitkään. Täydellistä.

Kuvasin tämän hetkisen näyttelyn ripustuksesta vlogin. Sen voi katsoa tässä alla tai suoraan YouTubessa. Huom: Puhun englantia.

B) Konsepti toimii.

Ihmiset jäävät katsomaan teoksia ja lukemaan tiedotetta. Voin vaikka vannoa, että olen nähnyt hymyjä ikkunan takana.

C) Suunnitelma on hyvä olla.

On kiva miettiä näyttelyitä vuodenaikoihin sopivaksi. Aloitin Lukijoilla joululahjakirjojen inspiroimana. Naisen markka istui sopivasti naistenpäivän tienoille. Kesäkonsertti alkoi jo lupailla kesää, mutta seuraava näyttely Nokoset piknikillä lunastaa kunnolla kesälomatunnelman. Syksyksi on tulossa sateisia maalauksia menneisyydestä.

D) Arvostukseni “oikeita” galleristeja/kuraattoreita kohtaan on noussut entisestään.

Näyttelyiden järjestämisessä on monta pientä työvaihetta. Esimerkiksi tiedotteen lisääminen nettisivuille, Helsingin Sanomien Menokoneeseen, kuvien ottaminen, keräilijöiden kanssa neuvottelu ja avajaisten järjestäminen.

Itse omana galleristina toimiminen tuo vapautta ja itsevarmuutta. Kiitollinen olen silti, että tulevaisuudessa siintää myös galleristien/kuraattorien kanssa yhdessä toteutetut näyttelyt. Molempi parempi.

Tervetuloa Ikkunagalleria Elliin ikkunainspiroitumaan!

Osoite: Mechelininkatu 13 (Etu-Töölö, Helsinki).

Kiitos kaikille ikkunagalleriassani vierailleille! Jos tulee jotain kysyttävää (olet esimerkiksi itse miettimässä oman gallerian perustamista), niin minulle voi laittaa vaikka viestiä Instagramissa.

Naisen markka -taidenäyttely Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Naisen markka -taidenäyttely Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Shortly in English:

WINDOW GALLERIST

I’ve had my new painting studio and window gallery for half a year. In that time I’ve kept three window exhibitions. The 4th is opening on the 30th of June.

In 6 months I’ve learned:

A) The 2 Month time period is perfect. Not too short or too long.

B) The concepts works. There’s been plenty of spectators behind the window.

C) It’s good to have a plan. Timing the exhibitions with events of the seasons makes it more interesting.

D) Valuing the real gallerists and curators even more than before. There’s lot behind the scenes tasks that having exhibitions include.

Welcome to visit my Window Gallery Elli.

Address: Mechelininkatu 13, Helsinki

Thank you everyone who have already visited.

Visual artist turned into a gallerist - Window gallery Elli - Elli Maanpää

Visual artist turned into a gallerist – Window Gallery Elli – Elli Maanpää