Elli Maanpää

Visual Artist

Elli Maanpää in Gallery WW Walleniuksen Wapriikki: Luonnon syleily / Natures Embrace - 26 May to 20 Jun 2021

Exhibition: Walleniuksen Wapriikki

Exhibition

ELLI MAANPÄÄ
Luonnon syleily (Eng. Nature’s Embrace)

DATE: 26 May – 20 Jun 2021
PLACE: Gallery WW, Walleniuksen Wapriikki, Juupajoki, Finland

Mother Nature embraces you trough my paintings. Nature and its creatures – people and animals – get intertwined together in my art. In my figurative paintings I use six shades of acrylic paint to create colourful but cohesive colour palette.

Gallery WW is part of Walleniuksen Wapriikki (Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski). It is an old shoe factory in Juupajoki Finland. Just 36km from Mänttä-Vilppula and Serlachius museums.  The art exhibition are open from Tuesday to Sunday from 11-18. The exhibition is FREE to attend.

NÄYTTELYTIEDOTE: Luonnon syleily

Värikkäissä maalauksissani luonnon kasvisto ja sen olennot – ihmiset ja eläimet – kietoutuvat yhteen. Ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä.

Kukkien joukosta piirtyy esiin myös maaemo. Kun olemme hetkessä läsnä koko kehollamme, luontoäiti syleilee meitä ja pitää meitä hyvänä. Luonto lohduttaa, välittää iloa ja energiaa. Myös taide voi toimia samoin.

Käytän akryylimaalauksissani kuutta maalisävyä, joita sekoittamalla saan runsaan, mutta eheän värisommitelman. Energian kiertäminen näkyy myös maalauspohjissani, jotka ovat toisinaan kierrätyksestä löytyneitä aarteita. Walleniuksen Wapriikin historiaa kenkätehtaana kunnioittaen yksi maalaus on maalattu vanhoille kengille.

Olen kuvataiteilija Elli Maanpää (s.1985 Turku). Teen figuratiivisia maalauksia akryylimaaleilla. Valmistuin taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteen laitokselta 2013. Olen opiskellut myös animaatiota Turun Taideakatemiassa ja vaatesuunnittelua Aalto-yliopistossa. 2020 minut valittiin yhdeksi kuudesta nuoresta ”tulevaisuuden taiteilijasta” HELENE20 -taideprojektiin. Asun Helsingissä ja työskentelen ateljeellani Hietalahden Tilajakamossa Bulevardilla. 

Galleria WW sijaitsee Walleniuksen Wapriikissa (Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski), vanhassa kenkätehtaassa Juupajoella. Vain 36km Mänttä-Vilppulasta ja Serlachius museoista. Näyttely on ilmainen.
Aukioloajat

Ti-Su 11-18