Elli Maanpää

Visual Artist

Taidenäyttely: Ikkunagalleria Elli – Nokoset piknikillä

Elli Maanpää: Nokoset piknikillä, Ikkunagalleria Elli, taidenäyttely, Helsinki 2022

ELLI MAANPÄÄ

Nokoset piknikillä (Eng. Picnic Nap)

⫸ 30.6.-29.8.2022
⫸ Ikkunagalleria Elli, Mechelininkatu 13, Helsinki

Näyttelyn avajaisia ja kesäjuhlia vietetään ateljeella to 30.6. klo 12-18. Tervetuloa! // Welcome to the opening & Summer party at my Atelier Thu 30th of June 12-18.

Alunperin hän ei ollut piknikillä. Eikä nukkunut. Hän oli ystäväni lekottelemassa divaanilla. Maalauksen tahto oli liittyä piknik -maalausten pitkään historiaan. Mieti esimerkiksi Édouard Manet:n “Le Déjeuner sur l’herbe” maalausta, jossa alaston nainen istuu piknikpeitolla pukeissa olevien herrasmiesten keskellä. Minun piknik -nainen on myös katseen kohteena, mutta omaehtoisesti. Kauniisti pukeutuneena. Itseään varten. 

Olen Elli Maanpää (s.1985 Turku) Helsingissä asuva kuvataiteilija. Maalaan värikkäitä figuratiivisia akryylimaalauksia. Valmistuin Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteen laitokselta. Ikkunagalleria Elli on ateljeeni ikkunassa. Näyttely vaihtuu noin kahden kuukauden välein.

Avoimien ovien torstait jatkuvat jälleen kesätauon jälkeen elokuussa.

IN ENGLISH:

PICNIC NAP 

Originally she wasn’t at a picnic. Nor taking a nap. My friend was lying on a divan. It was the will of the painting that it wanted to join the long history of picnic paintings. For example think about Édouard Manet’s “Le Déjeuner sur l’herbe” painting where a naked woman sits among dressed gentlemen. My picnic -woman is also as an object of a gaze but in her own terms. She is beautifully dressed just for herself. 

I’m a visual artist Elli Maanpää (b. 1985 Turku). I paint colorful figurative paintings. I’ve graduated as Master of Arts from Aalto University. Window Gallery Elli is in my atelier window. The exhibition changes in every two months. 

The Open Doors on Thursdays will continue in August after summer break.

Juhannustaika

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic
Juhannustaika on paikallaan maagisena keskikesän yöttömänä yönä. Taikojen nimissä voi kieriä alasti pellolla ja asetella kukkasia tyynyn alle. Mutta olisiko aika tuunata taikoja vähän modernimmiksi?

Romantiikka ja rakkaus on ihania asioita. Silti kesäyönä minua ei kiinnosta tulevan aviomieheni näkeminen unissani. Näen rakkaan avopuolisoni kasvot ihan vain kääntämällä kylkeä (onnekas kun olen).

Ehkä juhannusyön taikuuden voi valjastaa myös muunlaisten unelmien airueeksi? Annetaan jokaisen itse valita mistä unelmoi: aviomiehestä/naisesta, tukusta rahaa vai ullakkoasunnosta Eirassa. Joten kehitin uuden juhannustaianTässä on kaksi vaihetta.

Juhannustaika: Yötön yö. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Yötön yö. Animaatio: Elli Maanpää

VAIHE 1│Puhdistautuminen

Mene suihkuun, uimaan tai saunaan.

Kun olet virtaavan veden ympäröimä (esim suihku, aalloissa tai valutat sangosta kauhalla vettä) sano mielessäsi:

”Annan anteeksi itselleni. Olen juuri siellä missä pitää. Annan anteeksi itselleni. Olen täydellinen juuri näin kuin olen. Annan anteeksi itselleni. Ansaitsen kaiken hyvän, jota minulla jo on ja joka on matkalla luokseni.”

Juhannustaika: Puhdistaudu. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Puhdistaudu. Animaatio: Elli Maanpää

VAIHE 2│Juhannusyön taika

Ota pala paperia. Piirrä siihen kolme kukkasta.

Jokainen kukkanen edustaa yhtä toivetta.

Kirjoita toiveesi kukkasen kohdalle.

Suosittelen kirjoittamaan pelkän “työpaikan” sijaan esimerkiksi ”Hyväpalkkainen nelipäiväinen työ, jossa viihdyn, minun ammattitaitoani arvostetaan ja koen olevani avuksi.” Tämä on sinun toiveesi, joten ole niin tarkka kuin sinulle sopii.

Toiveesi ovat pizzaravintolan Fantasia -pizza. Et tilaa pelkkää pizzaa, vaan tilaat pizzan niillä täytteillä ja pohjalla kun juuri sinä haluat.

Juhannustaika: Piirrä kukkanen. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Piirrä kukkanen. Animaatio: Elli Maanpää

Tärkeintä on, että toive tuntuu kauttaaltaan hyvältä.

Vinkki: Suosittelen välttämään ”ei” toiveita. Silloin käy niin kuin dieetissä, jossa kieltää asioita. Kielto saa ajattelemaan kyseistä asiaa entistä enemmän. Kirjoita toiveisiin VAIN asioita joita haluat niin paljon, että varpaat kipristelevät mielihyvästä.

Juuri kun olet menossa nukkumaan ota paperi esiin. Lue toiveesi ääneen tai äänettömästi.

Voit sulkea silmäsi ja matkata mielikuvituksen avulla hetkeen kun toive on toteutunut. Makustele kaikkia tuntemuksia, joita toiveiden toteutuminen herättävät sinussa. Kiitollisuutta? Iloa? Innostusta? Kenelle haluat kertoa ensimmäisenä kun toiveesi on toteutunut: kuvittele mielessäsi tuo puhelu tai sanankäänteet, joita käytät viestissä. Nauti tästä hetkestä.

Taittele paperi tyynyn alle.

Juhannustaika: Nuku hyvin. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Nuku hyvin. Animaatio: Elli Maanpää

Aamulla kun heräät, ota ensimmäisenä paperi tyynyn alta. Huom! Tee tämä ennen hampaiden pesua tai kännykän avaamista. Toista iltainen mielikuvamatka. Lisää yksityiskohtia, jos tuntuu siltä.

Taittele paperi kämmenien väliin. Sano kiitos, kuin toiveet olisi jo toteutunut. Tai kiitä tämän hetken hyvästä olosta, jota unelmointi aiheutti.

Jatka päivääsi normaaliin tapaan.

Huom! Harjoitusta ei tarvitse toistaa. Eihän pizzaakaan tarvitse tilata kuin kerran. Sen jälkeen luottaa, että pizza on tulossa pöytään tilattuine täytteineen. Mutta toiveita saa kyllä makustella mielessään niin usein kuin haluaa, jos se saa hyvälle mielelle.

Jos haluat, laita paperi jonnekin talteen. On hauska löytää se myöhemmin, kun toiveet on jo toteutunut.

LOPUKSI

Jos luit nämä Juhannustaian ohjeet vasta juhannuksen jälkeen niin voit todellakin taikoa myös myöhempänä maagisena yönä. Onhan kesäyöt taikuutta pullollaan Juhannuksen jälkeenkin.

Ihanaa Jussia kaunokaiset ja komistukset! 

Juhannustaika: Tilaa pizza. Animaatio: Elli Maanpää

Juhannustaika: Tilaa pizza. Animaatio: Elli Maanpää

Shortly in English:

MIDSUMMER MAGIC

In Finland we celebrate Juhannus (Eng. Midsummer) on the 25th of June. Traditionally the nigh between the Midsummer Eve and Midsummer is considered to be magical. It is the night without a night as the sun does not set. The old spells were targeted to women and included seeing your future husband in your dreams. But since that’s not what I’m dreaming – luckily I can see my spouse while I’m awake – I decided to create a new modernised Midsummer spell.

1st  CLEANSING

Go to shower, to swim or sauna. When you’re surrounded by flowing water say to yourself: “I forgive myself. I’m right where I need to be. I forgive myself. I am perfect as I am. I forgive myself. I deserve all the good that I have and what’s coming my way.”

2nd  MIDSUMMER SPELL

Draw 3 flowers on a piece of paper. Next to each flower write down one wish. Be as specific as it feels good to you. Read the wishes out loud or in your mind just before you’re falling asleep. Read them again next morning right after you’ve woken. In the end say thank you as the wishes have already come true.

That’s it. Wishing upon Midsummer magic is like ordering a pizza. You can trust that it’s on its way.

Happy Midsummer!

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic

Elli Maanpää Art Juhannustaika Midsummer Magic

Aitoustodistus

Elli Maanpää Art -Aitoustodistus / Certificate of Atuhenticity
Aitoustodistus on ns kuitti originaalin taideteoksen aitoudesta. Tässä postauksessa kerron, miksi taiteilijat antaa aitoustodistuksen teoksiensa mukana. Ketkä muut voi sellaisen antaa. Mitä aitoustodistukseen olisi hyvä sisällyttää. Ja miltä minun aitoustodistukseni tällä hetkellä näyttää.

MIHIN AITOUSTODISTUSTA TARVITAAN?

Kun ostaa taideteoksen suoraan taiteilijalta on ilmiselvää, että teos on aito.

Aitoustodistus ei olekaan varsinaisesti ensimmäistä omistajaa varten. Vaan jos taidekeräilijä haluaa myöhemmin myydä teoksen eteenpäin, lainata sitä taidenäyttelyyn tai huutokaupata. Kun myyjänä ei olekaan enää taiteilija itse on aitoustodistus yksi lisävarmistin, että teos on aito Helene Schjerfbeck tai Elli Maanpää.

KETKÄ VOI MYÖNTÄÄ AITOUSTODISTUKSEN?

Aitoustodistuksen voi myöntää taiteilijan itsensä lisäksi häntä edustava taho; esimerkiksi galleria. Todistuksia tehdään myös postuumisti. Taidehistorian ammattilainen esimerkiksi taidemuseosta tai -huutokaupasta voi myöntää teokselle aitoustodistuksen. Tämä vaatii perehtyneisyyttä kyseiseen taiteilijaan.

Minun aitoustodistukseni näyttää tältä. Kuva: Elli Maanpää

Minun aitoustodistukseni näyttää tältä. Kuva: Elli Maanpää

MITÄ AITOUSTODISTUKSEEN PITÄÄ SISÄLLYTTÄÄ?

Aitoustodistuksessa on taideteoksen nimi, tekniikka, koko, valmistumisvuosi, kuvaus, päivämäärä, paikka ja allekirjoitus. Tämän lisäksi minun aitoustodistuksessani on numerointi, joka on synkronoitu taideteosluetteloni kanssa. Teosluettelo on taulukko, jossa minulla on jokaisesta teoksestani tiedot, kuva, näyttely- ja myyntitiedot.

Monesti aitoustodistuksessa on kuva kyseisestä teoksesta. Tämä edellyttää sitä, että on mahdollisuus tulostaa jokainen aitoustoditus erikseen. Koska väritulostin on minulla vasta hankintalistallani, aitoustodistuksessani on kuvan sijaan kuvaus. Kuvauksessa kerron mitä teoksessa on: elementit, värit ja aiheen. Kuin kuvailisin maiseman ihmisille, joka ei voi sitä nähdä.

Aitoustodistukseen voi sisällyttää myös provenienssissa tarvittavia tietoja. Provenienssi on esineen näyttely- ja omistajalista. Provenienssi vaikuttaa teoksen myöhempään arvoon. Maalaus, joka on osallistunut näyttelyyn on lähtökohtaisesti arvokkaampi kuin teos, joka on suoraan maalattu olohuoneen seinälle.

MINUN AITOUSTODISTUKSENI ON KUKKAISKORTTI

Halusin lippulappusen sijaan tehdä aitoustodistuksestani kauniin esineen, jolla on esteettistä arvoa itsessään. Joten teetin postikorttikokoisia aitoustodistuksia kukkamaalauskuvituksella ja kultapainatuksella. Kirjoitan teostiedot käsin kortin takapuolelle. Katso tarkemmin alla olevalta videolta.

Tällä taidevlogi -videolla kerron aitoustodistuksestani lisää. Näytän kuinka taiteenmyyntisysteemini toimii.

Shortly in English:

CERTIFICATE OF AUTHENTICITY

In the art vlog video I show and talk about my Certificate of Authenticity and packaging an art work.

WHY? The Certificates are like an extra receipt. Proof that the art work by whom it says it is. Can be needed when you’re planning to sell the art work you’ve bought directly from the artist.

WHO CAN GIVE? Besides artist herself – professional art personnel from ex. Art Museums.

WHAT TO INCLUDE? Title, medium, size, year, description, date, place and signature. Photo is the art work is great too.

Aitoustodistus: Mitä siihen pitäisi laittaa? Ja miksi? - Elli Maanpää Art

Aitoustodistus: Mitä siihen pitäisi laittaa? Ja miksi? – Elli Maanpää Art

Ikkunagalleristin paljastuksia

Ikkunagalleristin paljastuksia. Minulla on nyt ollut uusi unelmieni monitoimityöhuone Etu-Töölössä Helsingissä puolisen vuotta.

Liiketila on sekä maalausateljeeni että ikkunagalleria: Ikkunagalleria Elli. Puolessa vuodessa olen ehtinyt pitää kolme ikkunanäyttelyä: Lukijat, Naisen markka ja Kesäkonsertti. Neljännen ripustan kesäkuun viimeisellä viikolla. Muuten: Tervetuloa torstaina 30.6. klo 12-18 “Nokoset piknikillä” näyttelyn avajaisiin ja kesäjuhliin.

Vasemmalla: Tyytyväinen taiteilija ripustuksen jälkeen. Oikealla: Kesäkonsertti Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Tyytyväinen taiteilija ripustuksen jälkeen. Oikealla: Kesäkonsertti Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Puolessa vuodessa olen oppinut:

A) Että kahden kuukauden näyttelyajanjakso on täydellinen.

Suunnittelussa, näyttelytiedotteessa ja ripustamisessa menee aina muutama päivä työaikaa. Tiuhempi tahti veisi liikaa energiaa tärkeimmältä: luomiselta itseltään. Toisaalta kaksi kuukautta menee sen verran nopeaa, että on helppo muistaa edelliskerralta to-do-lista.

Aika on riittävän pitkä, että halukkaat ehtivät nähdä näyttelyn. Toisaalta teoksia näyttelyistä ostaneiden ei ole tarvinnut odottaa toimitusta liian pitkään. Täydellistä.

Kuvasin tämän hetkisen näyttelyn ripustuksesta vlogin. Sen voi katsoa tässä alla tai suoraan YouTubessa. Huom: Puhun englantia.

B) Konsepti toimii.

Ihmiset jäävät katsomaan teoksia ja lukemaan tiedotetta. Voin vaikka vannoa, että olen nähnyt hymyjä ikkunan takana.

C) Suunnitelma on hyvä olla.

On kiva miettiä näyttelyitä vuodenaikoihin sopivaksi. Aloitin Lukijoilla joululahjakirjojen inspiroimana. Naisen markka istui sopivasti naistenpäivän tienoille. Kesäkonsertti alkoi jo lupailla kesää, mutta seuraava näyttely Nokoset piknikillä lunastaa kunnolla kesälomatunnelman. Syksyksi on tulossa sateisia maalauksia menneisyydestä.

D) Arvostukseni “oikeita” galleristeja/kuraattoreita kohtaan on noussut entisestään.

Näyttelyiden järjestämisessä on monta pientä työvaihetta. Esimerkiksi tiedotteen lisääminen nettisivuille, Helsingin Sanomien Menokoneeseen, kuvien ottaminen, keräilijöiden kanssa neuvottelu ja avajaisten järjestäminen.

Itse omana galleristina toimiminen tuo vapautta ja itsevarmuutta. Kiitollinen olen silti, että tulevaisuudessa siintää myös galleristien/kuraattorien kanssa yhdessä toteutetut näyttelyt. Molempi parempi.

Tervetuloa Ikkunagalleria Elliin ikkunainspiroitumaan!

Osoite: Mechelininkatu 13 (Etu-Töölö, Helsinki).

Kiitos kaikille ikkunagalleriassani vierailleille! Jos tulee jotain kysyttävää (olet esimerkiksi itse miettimässä oman gallerian perustamista), niin minulle voi laittaa vaikka viestiä Instagramissa.

Naisen markka -taidenäyttely Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Naisen markka -taidenäyttely Ikkunagalleria Ellissä. Kuvat: Elli Maanpää

Shortly in English:

WINDOW GALLERIST

I’ve had my new painting studio and window gallery for half a year. In that time I’ve kept three window exhibitions. The 4th is opening on the 30th of June.

In 6 months I’ve learned:

A) The 2 Month time period is perfect. Not too short or too long.

B) The concepts works. There’s been plenty of spectators behind the window.

C) It’s good to have a plan. Timing the exhibitions with events of the seasons makes it more interesting.

D) Valuing the real gallerists and curators even more than before. There’s lot behind the scenes tasks that having exhibitions include.

Welcome to visit my Window Gallery Elli.

Address: Mechelininkatu 13, Helsinki

Thank you everyone who have already visited.

Visual artist turned into a gallerist - Window gallery Elli - Elli Maanpää

Visual artist turned into a gallerist – Window Gallery Elli – Elli Maanpää

Toukokuun TOP 3

Elli Maanpää Art toukokuu top inspiraatio
Toukokuun Top 3 -inspiraatiot: CJ Hendry, Helsinki ja kesän tulo. Tästä tulkoon sarja. Aina kuukauden päätteeksi summaan kolme asiaa, jotka eniten kutkuttivat minua siinä kuussa. Ilmiöitä, jotka liikuttivat, hymyilyttivät tai haastoivat ajattelemaan uudella tavalla.
Vasemmalla: Kuva keskeneräisestä uimari -maalauksesta. Oikealla: Kivinokan kartano Helsingissä. Kuvat: Elli Maanpää

Vasemmalla: Kuva keskeneräisestä uimari -maalauksesta. Oikealla: Kivinokan kartano Helsingissä. Kuvat: Elli Maanpää

CJ HENDRY

CJ Hendry on australialainen kuvataiteilija, joka asuu New Yorkissa. Hänen photorealistiset (= valokuvan tarkat) piirustuksensa ovat taidokkaita. Eniten minua kuitenkin inspiroi hänessä se, että hänellä on todellakin cojones. Hän pyysi heti ensimmäisestä myymästä piirustuksestaan 10 000 dollaria.

Hendryllä oli toukokuussa 11 päivän taidenäyttely EPILOGUE Lontoossa. Sitä varten hän tiiminsä kanssa oli remontoinut kirkon! Asettanut seinään teollisia konfettikoneita, joihin he olivat teettäneet uniikkeja kukan terälehtiä kierrätyspaperista! Koko näyttelyn ajan kirkossa satoi konfetteja, kuin lumihiutaleita. Viimeisenä päivänä lattialla oli yli metrin paksuisia konfettikinoksia.

Seurasin näyttelyn valmistelua, kulkua ja purkua Instagram -tarinoiden kautta. Näyttelyn budjetti oli yli puoli miljoonaa. Mikä on by-the-way CJ Hendryn tiimille perussumma näyttelyistä. Se kustannetaan teosmyynnillä.

Näyttelyt ovat enemmän kuin taidetta seinällä – ne ovat ainutkertaisia tapahtumia, jonne jonotetaan tunteja. Jotain elämää suurempaa. CJ Hendry innostaa minua ajattelemaan ISOMMIN.

CJ Hendryn Epilogue näyttely Lontoossa. Vasemmalla taiteilija itse. Kuvat CJ Hendryn Instagramista @cj_hendry

CJ Hendryn Epilogue näyttely Lontoossa. Vasemmalla taiteilija itse. Kuvat CJ Hendryn Instagramista @cj_hendry

HELSINKI

Onnellinen on hän, joka ymmärtää asuvansa paratiisissa. Helsinki on niiiin kaunis. Varsinkin näin keväisin kun päivät ovat pelkkää valoa. Lempeä aurinko valaisee tarkasti tätä arkkitehtoonista karkkikauppaa. Meri velloo ja säkenöi.

Kaksi hyvää ystävääni muuttivat pois Helsingistä toukokuun aikana. Toinen heistä jäi kaipaamaan erityisesti Helsingin kahvilaskeneä. Toinen sitä vapautta, millä täällä pääsee liikkumaan. Julkisilla, kävellen tai pyörällä pääsee minne vaan. Ei tarvitse omaa autoa kesäseikkailuihin. Pienen metromatkan päässä on jo olo kuin olisi ulkomailla.

Vasemmalla: Matkalla aamiastapaamiseen Hakaniemessä. Oikealla: Helsingin Tuomiokirkko siintää taustalla. Kuvat: Elli Maanpää 2022.

Vasemmalla: Matkalla aamiastapaamiseen Hakaniemessä. Oikealla: Helsingin Tuomiokirkko siintää taustalla. Kuvat: Elli Maanpää 2022.

KESÄN TULO

Toukokuussa kaikki puut pullahtivat vihreyteen. Se tapahtui – jälleen – täydellisellä logistiikalla. Taittuen mintun kautta kultaiseksi limeksi ja lopulta tiivistyen väkeväksi vihreäksi.

Uimarit ilmeistyivät ensin maalauksiini. Lopulta viime lauantaina kävin jättämässä talviturkin Kivinokan uimarannalle. Ei se vesi vielä lämmintä ollut, mutta pulahdus virkisti niin sielua kuin ruumista. Tästä on kesä tehty: pulahduksista ja maapähkinävoi eväsleivistä luonnon helmassa. Puita kannattaa aina halata, kun on mahdollisuus.

Vasemmalla: Leppis Jätkäsaaressa. Oikealla: Seikkailulla Helsingin Kivinokassa. Kuvat: Elli Maanpää 2022.

Vasemmalla: Leppis Jätkäsaaressa. Oikealla: Seikkailulla Helsingin Kivinokassa. Kuvat: Elli Maanpää 2022.

Shortly in English:

TOP 3 in May

This will be a series. End of each month I will share Top three things that inspired me in that month.

In May I was inspired by CJ Hendry: She had a spectacular art exhibition in church in London. Helsinki: I’m so grateful that I get to live in this beautiful city. Incoming Summer: I’ve been watching the shades of green blossoming and went for the first swim last Saturday.

Paluu blogiin

Elli Maanpää paluu blogiin

Oh. Kirjoitan blogipostausta. Tuntuu kuin matkaisin ajassa 10-vuotta taaksepäin.

Kyllä. Bäck in the day minä olin bloggaaja. Suurimman innostuksen aikana saatoin kirjoittaa postauksen päivässä.

Sittemmin intoni siirtyi sosiaaliseen mediaan. Erityisesti Instagramiin. Tarinat (stories) ovat suosikkejani. Kevyellä kynnyksellä voi jakaa pohdintoja aiheesta kuin aiheesta. Instagram on mahdollistanut interaktiivisen digitaalisen gallerian sekä työpaikan kahvihuoneen. Siitä yhteisöstä – teistä – olen todella kiitollinen.

Vasemmalla: Pohtimassa blogipostausta. Oikealla: Yhteen ääneen ja Päämäärätietoinen perhonen P-Gallerian näyttelyssä Porissa.

Vasemmalla: Pohtimassa blogipostausta. Oikealla: Yhteen ääneen ja Päämäärätietoinen perhonen P-Gallerian näyttelyssä Porissa.

Mutta (miksi aina pitää olla mutta) sosiaalinen media on arvaamaton.

Sosiaalisen median omistaa megalomaaniset kansainväliset yritykset. T i e t e n k i n  ne yrittävät ansaita rahaa ja kehittyä. Niinhän me kaikki.

Välillä se aiheuttaa painetta meissä itsensätyöllistäjissä ja kulttuurivaikuttajissa. Vaikka edellisvuonna omiin puutarhajuhliin (=omalle sometilille) olisi löytänyt monia ihania juhlijoita (=seuraajia) tänä vuonna julkaisut eivät enää tavoita heitä. Sillä sosiaalisen median tekoäly-portinvartijat ovat sitä mieltä, että julkaisu ei ollut oikeaa sisältöä, formaattia tai aikataulussa. Niitä oli liikaa tai liian vähän. Heti kun on oppinut juhlimaan sääntöjen mukaan, säännöt muuttuu.

Vasemmalla: Näkymä ateljeelta. Oikealla: Tulppaaneja auringossa Bliss -maalauksen edessä.

Vasemmalla: Näkymä ateljeelta. Oikealla: Tulppaaneja auringossa Bliss -maalauksen edessä.

Josta pääsemme blogiin. Blogi – joka on täällä omien nettisivujeni lintukodossa – toimii omilla säännöillä. Julkaisen uuden kirjoituksen perjantaisin. Aion rupatella taiteesta, elämästä, inspiraatiosta ja unelmista. Kuvien kera tottakai.

En ole hylkäämässä Instagramiakaan (missä minä muuten voisin huudella esimerkiksi blogista?). Mutta jos haluatte kahvitella kanssani pidemmän kaavan mukaan – toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi puutarhajuhliin à la blog. Tervetuloa!

Psst. Ymmärrän täysin, jos ette ehdi hypähtää blogin puolelle joka perjantai. Julkaisuja voi lukea kaikessa rauhassa vaikka kuukauden julkaisut yhteen putkeen.

Vasemmalla: Ote luonnoslehtiöstä. Oikealla: Punahilkka

Vasemmalla: Ote luonnoslehtiöstä. Oikealla: Punahilkka

Shortly in English:

Return of the blog

Social media is awesome. BUT as the rules keep on changing I feel the need to claim my power back. Instead of trying to follow the algorithm – I wan’t to make my own rules. So I’m going to be making weekly content on my home base: in my blog. New post every Friday about art, life, dream & insiration. Welcome!

…but you can still find me in Instagram too.

Elli Maanpää paluu blogiin

Elli Maanpää paluu blogiin

Ihana kevätsiivous

Ihana kevätsiivous alkakoon. Välillä täytyy puhdistaa pöytä, jotta uudet tuulet voivat tarttua purjeisiin.

Niinpä pistin pystyyn ihanan kevätaleen. Alekoodilla IHANA22 saa 22% alennusta toukokuun loppuun saakka nettikaupastani. Alennus koskee sekä originaalimaalauksia, printtejä että muita tuotteita.

Huom! Printit ja tuotteet myynnissä vain nettikaupan kautta, sillä ne toteutetaan tarvepainatuksena ja postitetaan suoraan asiakkaalle. Kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat taideprintit ja -tuotteet poistuvat kokonaan myynnistä toukokuun jälkeen. Joten esimerkiksi ekologisia taidehuppareita ja bikineitä on mahdollista tilata vielä tämän kuun ajan.

Sen sijaan ateljeellani on näytillä enemmän maalauksia. Ale pätee myös työhuoneen maalauksiin. Ateljee-galleriani on auki torstaisin klo 12-18 osoitteessa Mechelininkatu 13 Helsinki. Tervetuloa taideostoksille.

Lahjavinkki: esimerkiksi naistaiteilija taideprintit Tove Janssonista tai Minna Canthista ovat mainio ylioppilas- tai valmistujaislahja.

Täältä pääset nettikauppaan.

As Seen On Canvy Blog

Krizia from Canvy Blog asked if they could do an interview. I said yes. She came up with some super interesting questions like:

When did you first realize you wanted to become an artist?

I knew already as a kid. I was always drawing and inventing things. At the age of 11, I painted the walls of my childhood room with acrylics. In Art high school I said ”I’m an artist” out loud for the first time. We also held our first exhibitions then.

Read the whole interview here. Thank you for inviting me.

Art Life Vlog | | Getting Ready For an Art Exhibition in Pori

Art Life Vlog | | Getting Ready For an Art Exhibition in Pori

I filmed the process of getting ready for my solo Art Exhibition Elossa/Eloisa in P-Galleria in Pori, Finland. You can see the whole Art Vlog below and here.

Fine Arts is as much for everyone as movies, books or music. I have a soft spot of seeing the behind the scenes of Fine Arts. Showing that being a visual artist is not (only) about drinking red wine while wearing a beret. It’s about visualising abstract ideas, following one’s passion, problem solving… and working hard for deadlines.

Fine Art is communication – a safe place to feel and express oneself – like all culture is. Both for the artist and spectator.

I had fun filming and editing this video. I hope you enjoy it too. The exhibition is open and free to attend until 24th of April in P-Galleria in Pori. Welcome!

Taidenäyttely: P-galleria – Elossa / Eloisa

Exhibition P-Galleria Elli Maanpää 2022

ELLI MAANPÄÄ
ELOSSA / ELOISA

1.-24.4.2022
⫸ P-galleria, Yrjönkatu 3, Pori

Oi, julkea kesä.
Vielä olet elossa
väri eloisa.

Maalaan värikkäitä figuratiivisia maalauksia, joissa rehevä luonto ja sen olennot kietoutuvat yhteen. Teoksia, joissa ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä.

Työskentelen akryylimaaleilla. Käytän maalauksissani kuutta väriä luodakseni rikkaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Toisinaan maalaan maalauspohjien sijaan kierrätetyille esineille. Kun elementit ovat tuttuja, mutta yhteydet uusia repeää arkeen uusien mahdollisuuksien railoja.

Teoksissani sekoittuu feminiinen aistillisuus sekä leikkimielisyys.

Näyttely avoinna ke-pe 12-18, la-su 12-16. Avajaiset 1.4.2022. Tervetuloa!

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

MEDIATIEDOTE: Elli Maanpää

MAALATTU KESÄ

Huhtikuussa P-gallerian seinät täyttyvät kesäisestä energiasta. Elli Maanpää ottaa tilan haltuun taidenäyttelyllään ELOSSA/ELOISA. Maanpään figuratiivisissa akryylimaalauksissa rehevä kasvillisuus ja olennot kietoutuvat yhteen. Ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä. Ihminen on itse luonto, jossa eheytyä. 

Maanpää maalaa kuudella värillä joita yhdistämällä hän luo runsaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Tavallisten maalauspohjien lisäksi hän maalaa kierrätetyille esineille. P-gallerian näyttelyssä on esillä Kokemäeltä apen äidin jäämistöstä löytynyt matkalaukku. Teos edustaa kaukokaipuuta, mutta myös sitä, kuinka luontoäiti kiittää kun lentomatkailu on jäänyt pandemian takia vähemmälle. 

Elli Maanpää (s.1985 Turku) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteen laitoksen edesmenneestä Porin yksiköstä. Hänellä on alempi korkeakoulututkinto animaatiosta ja vaatesuunnittelusta. Maanpää on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja ottanut osaa kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin. Vuonna 2020 hänet valittiin yhdeksi kuudesta ”tulevaisuuden taiteilijasta” HELENE20 – taideprojektiin. Teokset huutokaupattiin Hagelstam & Co:ssa. Lisäksi Maanpää on mm. ohjannut animoituja lyhytelokuvia ja julkaissut lastenkirjan Varis, joka halusi olla satakieli. Maanpää asuu ja työskentelee Helsingissä ateljeessaan Etu-Töölössä, jossa hänellä on oma ikkunagalleria Elli. 

Elossa/Eloisa on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Porissa.

Mediatunti P-gallerialla to 31.3. klo 13-14. / Avajaiset pe 1.4. klo 18-20. Tervetuloa!

ELOSSA/ELOISA 

Oi, julkea kesä. / Vielä olet elossa / väri eloisa.

1.4.-24.4.2022 / P-Galleria, Yrjönkatu 3, Pori