Elli Maanpää

Visual Artist

Ihana kevätsiivous

Ihana kevätsiivous alkakoon. Välillä täytyy puhdistaa pöytä, jotta uudet tuulet voivat tarttua purjeisiin.

Niinpä pistin pystyyn ihanan kevätaleen. Alekoodilla IHANA22 saa 22% alennusta toukokuun loppuun saakka nettikaupastani. Alennus koskee sekä originaalimaalauksia, printtejä että muita tuotteita.

Huom! Printit ja tuotteet myynnissä vain nettikaupan kautta, sillä ne toteutetaan tarvepainatuksena ja postitetaan suoraan asiakkaalle. Kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat taideprintit ja -tuotteet poistuvat kokonaan myynnistä toukokuun jälkeen. Joten esimerkiksi ekologisia taidehuppareita ja bikineitä on mahdollista tilata vielä tämän kuun ajan.

Sen sijaan ateljeellani on näytillä enemmän maalauksia. Ale pätee myös työhuoneen maalauksiin. Ateljee-galleriani on auki torstaisin klo 12-18 osoitteessa Mechelininkatu 13 Helsinki. Tervetuloa taideostoksille.

Lahjavinkki: esimerkiksi naistaiteilija taideprintit Tove Janssonista tai Minna Canthista ovat mainio ylioppilas- tai valmistujaislahja.

Täältä pääset nettikauppaan.

As Seen On Canvy Blog

Krizia from Canvy Blog asked if they could do an interview. I said yes. She came up with some super interesting questions like:

When did you first realize you wanted to become an artist?

I knew already as a kid. I was always drawing and inventing things. At the age of 11, I painted the walls of my childhood room with acrylics. In Art high school I said ”I’m an artist” out loud for the first time. We also held our first exhibitions then.

Read the whole interview here. Thank you for inviting me.

Art Vlog: Getting Ready For an Art Exhibition

Art Exhibition - Vlog - Elli Maanpää Art

I filmed the process of getting ready for my solo Art Exhibition Elossa/Eloisa in P-Galleria in Pori, Finland. You can see the whole Art Vlog below and here.

Fine Arts is as much for everyone as movies, books or music. I have a soft spot of seeing the behind the scenes of Fine Arts. Showing that being a visual artist is not (only) about drinking red wine while wearing a beret. It’s about visualising abstract ideas, following one’s passion, problem solving… and working hard for deadlines.

Fine Art is communication – a safe place to feel and express oneself – like all culture is. Both for the artist and spectator.

I had fun filming and editing this video. I hope you enjoy it too. The exhibition is open and free to attend until 24th of April in P-Galleria in Pori. Welcome!

Taidenäyttely: P-galleria – Elossa / Eloisa

Exhibition P-Galleria Elli Maanpää 2022

ELLI MAANPÄÄ
ELOSSA / ELOISA

1.-24.4.2022
⫸ P-galleria, Yrjönkatu 3, Pori

Oi, julkea kesä.
Vielä olet elossa
väri eloisa.

Maalaan värikkäitä figuratiivisia maalauksia, joissa rehevä luonto ja sen olennot kietoutuvat yhteen. Teoksia, joissa ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä.

Työskentelen akryylimaaleilla. Käytän maalauksissani kuutta väriä luodakseni rikkaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Toisinaan maalaan maalauspohjien sijaan kierrätetyille esineille. Kun elementit ovat tuttuja, mutta yhteydet uusia repeää arkeen uusien mahdollisuuksien railoja.

Teoksissani sekoittuu feminiinen aistillisuus sekä leikkimielisyys.

Näyttely avoinna ke-pe 12-18, la-su 12-16. Avajaiset 1.4.2022. Tervetuloa!

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

Kutsu Elli Maanpään taidenäyttelyyn Elossa/Eloisa: P-galleria Pori huhtikuussa 2022

MEDIATIEDOTE: Elli Maanpää

MAALATTU KESÄ

Huhtikuussa P-gallerian seinät täyttyvät kesäisestä energiasta. Elli Maanpää ottaa tilan haltuun taidenäyttelyllään ELOSSA/ELOISA. Maanpään figuratiivisissa akryylimaalauksissa rehevä kasvillisuus ja olennot kietoutuvat yhteen. Ihmiskehot versoavat luonnosta ja luonto versoaa heistä. Ihminen on itse luonto, jossa eheytyä. 

Maanpää maalaa kuudella värillä joita yhdistämällä hän luo runsaan, mutta yhtenäisen väripaletin. Tavallisten maalauspohjien lisäksi hän maalaa kierrätetyille esineille. P-gallerian näyttelyssä on esillä Kokemäeltä apen äidin jäämistöstä löytynyt matkalaukku. Teos edustaa kaukokaipuuta, mutta myös sitä, kuinka luontoäiti kiittää kun lentomatkailu on jäänyt pandemian takia vähemmälle. 

Elli Maanpää (s.1985 Turku) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteen laitoksen edesmenneestä Porin yksiköstä. Hänellä on alempi korkeakoulututkinto animaatiosta ja vaatesuunnittelusta. Maanpää on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja ottanut osaa kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin. Vuonna 2020 hänet valittiin yhdeksi kuudesta ”tulevaisuuden taiteilijasta” HELENE20 – taideprojektiin. Teokset huutokaupattiin Hagelstam & Co:ssa. Lisäksi Maanpää on mm. ohjannut animoituja lyhytelokuvia ja julkaissut lastenkirjan Varis, joka halusi olla satakieli. Maanpää asuu ja työskentelee Helsingissä ateljeessaan Etu-Töölössä, jossa hänellä on oma ikkunagalleria Elli. 

Elossa/Eloisa on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Porissa.

Mediatunti P-gallerialla to 31.3. klo 13-14. / Avajaiset pe 1.4. klo 18-20. Tervetuloa!

ELOSSA/ELOISA 

Oi, julkea kesä. / Vielä olet elossa / väri eloisa.

1.4.-24.4.2022 / P-Galleria, Yrjönkatu 3, Pori

Minna Canth │ Acrylic Painting │ 21 x 30 cm │ 2021

Elli Maanpää. Minna Canth Acrylic on cardboard. 21cm x 30cm. 2022.

ELLI MAANPÄÄ
MINNA CANTH

MATERIAL: Acrylic on acrylic paper
SIZE: 21cm x 30cm (A4)
YEAR: 2022

Originaalimaalaus saatavilla. Laita viestiä elli (at) maanpaa.com JA 30 kpl taideprinttejä myynnissä taiteen nettikaupassani.

19.3. on Minna Canthin syntymäpäviä sekä tasa-arvon päivä. Onneksi olkoon meille kaikille, jotka saamme elää maassa, jossa voimakkaat naiset ovat muokanneet kulttuuriamme tasa-arvoisemmaksi jo pitkään.

Muotokuvista: Olen päättänyt, että tämä on viimeinen henkilömuotokuva, jonka tältä erää maalaan. Pystyn viestimään vapaammin tekemällä näköiskuvien sijaan ns mielikuvitusmuotokuvia, joissa näköisyyden sijaan keskityn tunnelmaan

Maalaamani naiset luottivat omaan sisäiseen ääneensä. Minäkin luotan.

Kiitos tuestanne ja ihanaa tasa-arvoista viikonloppua kaikille!

Taidenäyttely: Ikkunagalleria Elli – Naisen Markka

Elli Maanpää: Naisen Markka, Ikkunagalleria Elli, taidenäyttely, Helsinki 2022

ELLI MAANPÄÄ
Naisen markka (Eng. Woman’s Bill)

3.3.-2.5.2022
⫸ Ikkunagalleria Elli, Mechelininkatu 13, Helsinki

Sadan kalleimman taideteoksen listalla ei ole yhtäkään naistaiteilijaa, mutta lukuisia alastomia naisia on. Nainen on kelvannut katseen kohteeksi, muttei sen maalaajaksi. Suomessa 2021 naisen euro oli edelleen 84 senttiä. Silti kahvikuppi tai asunto ei ole 16% edullisempi naiselle. 

Olemme tulleet jo pitkälle, mutta emme vielä perille. Naisten, naistenpäivän ja naisten historian kuukauden kunniaksi ikkunagalleria Ellin toinen näyttely on feministinen visualisointi.

Olen kuvataiteilija TaM Elli Maanpää (s.1985 Turku). Maalaan figuratiivisia akryylimaalauksia toisinaan kierrätetyille esineille, kuten tässä tapauksessa vanhalle rahalle. Markan setelit sain avopuolisoni isoäidin jäämistöstä Kokemäeltä. 

IN ENGLISH:

WOMAN’S BILL 

In the list of hundred most expensive paintings there’s no female artists but lot of female nudes. Women have been accepted to be gazed at but not to be the one who paints. In Finland in 2021 the euro was still 84 cents for women. Even though the coffee or the apartment isn’t 16% cheaper for women. 

We have come far but we are not at the destination yet. To celebrate women’s history month and International Women’s Day on the 8th of March the 2nd window exhibition is a feminist visualization. 

I am a visual artist M.A. Elli Maanpää (b. 1985 Turku). I paint figurative acrylic paintings sometimes to recycled items like in this case to old currency. I got these mark bills from my partner’s late grandma’s estate in Kokemäki. 

Lehdistötiedote: Insinöörien tyttärestä omaehtoiseksi taiteilijaksi

Lehdistötiedote: Elli Maanpää kuvataiteilija - visual artist

Elli Maanpää on hymyilevä kulttuurivaikuttaja. Hän on monipuolinen kuvataiteilija. Tunnettu värikkäistä figuratiivisista maalauksistaan, animaatiolyhytelokuvistaan ja lastenkirjastaan Varis, joka halusi olla satakieli. Taiteen tekemisen lisäksi hän jakaa omaa osaamistaan avokätisesti sosiaalisessa mediassa.

Maanpää on valmistunut taiteen maisteriksi visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta (nykyinen ViCCA) Aalto-yliopiston taiteen laitokselta. Lisäksi hänellä on alempi korkeakoulututkinto vaatesuunnittelusta Taideteollisesta korkeakoulusta ja animaatiosta Turun Taideakatemiasta. Kaikki kouluja, joihin on tiukka seula. 

”Suomessa on varmasti monta ammattitaiteilijaa, jotka toimivat useammalla alalla. Välillä tuntuu, ettei taiteen kentältä löydy valmista ammattiyhteisöä itselle. Olen oppinut, että tärkein yhteisö on se, jonka luon itse ympärilleni.”

Maanpää toteaa. ”Sosiaalisesta mediasta ollaan montaa mieltä, mutta se on mainio työkalu muiden työkalujen joukossa. Sosiaalisen median avulla saan taidettani näkyviin ja interaktiivisen yhteyden ihmisiin, joita teokseni inspiroivat.” Maanpää painottaa esimerkiksi vertaistuen voimaa. “Monet energiaa vievät tunteet, joita on saattanut ennen hävetä menettävät voimaansa kun ymmärtää, että kaikki käyvät läpi samoja asioita. Samoin ystävien onnistuminen ilahduttaa yhtälailla, kuin omat onnistumiset. Jee: hän myi taulun. Jee: hän sai kustannussopimuksen. Jee: hän sai apurahaa.” Maanpää iloitsee.

Elli Maanpää muutti vuoden vaihteessa uuteen ateljeeseen liikehuoneistoon Etu-Töölöön (Mechelininkatu 13). Samalla avautui Ikkunagalleria Elli. ”Ripustan ikkunaan kahden kuukauden väliin uuden näyttelyn. On inspiroivaa suunnitella näitä pieniä näyttelykokonaisuuksia. Seuraava näyttelyni osuu naistenpäivän tienoille, joten luvassa on naisasiaa.” Elli lupaa. Maanpää pitää tilassaan myös avoimien ovien -päiviä. ”Tervetuloa moikkaamaan työhuoneelleni maaliskuussa torstaisin klo 12-18. Huhtikuussa olen näyttelyä pitämässä Porissa. Mutta toukokuussa avoimet ovet jatkuvat torstaisin.” Ikkunagallerian näyttely on nähtävissä vuorokauden ympäri. 

”Jos ei mahdu vanhoihin malleihin on luotava uusia. Oltava oma mallinsa.”

Maanpää naurahtaa. 

  • Lehdistötiedote: Elli Maanpää – Julkaisuvapaa heti.

Tiger │ Acrylic Painting │ 16 x 22 cm │ 2022

Elli Maanpää. Curious Tiger. Acrylic on painting panel. 16cm x 22cm. 2022.

ELLI MAANPÄÄ
CURIOUS TIGER

MATERIAL: Acrylic paint on painting panel
SIZE: 16 cm x 22 cm
YEAR: 2022

Acrylic painting of tiger who’s surrounded by red flowers and looks curious. See the real time painting process here.

Red Dress │ Acrylic Painting │ 21 x 30 cm │ 2022

Elli Maanpää. Red Dress. Acrylic on cardboard. 21cm x 30cm. 2022. Close up.

ELLI MAANPÄÄ
RED DRESS

MATERIAL: Acrylic paint on W&N acrylic cardboard
SIZE: 21 cm x 30 cm
YEAR: 2022

Acrylic painting of a beautiful young woman in a Red Dress. Reference photograph by Jenell Del Cid from the Museum by Sktchy. Thank you for the inspiration. See the full real time painting process here.

Art Licensing: Frida Kahlo

Art Licensing Elli Maanpää Frida Kahlo Print in Pillow

Art Licensing: Frida Kahlo

Open for licensing for e.g. stationery, mugs and apparel. Email elli (at) maanpaa.com.

Frida Kahlo is Mexican icon. She was as a visual artist who lived 1907 – 1954. My portrait of her is painted with acrylics and it’s based on a public domain photograph taken in 1926.

“Frida Kahlo” Includes:
  • Frida Kahlo print (PNG, RGB, 3862 × 4565 px)

Psst. The background patterns created for mockup purposes.